Тиждень української мови та літератури, Шевченківські дні

2016-03-12

«Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ»

Костянтин Ушинський

Традиційно на початку березня в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови та літератури. Цього року він співпав із Шевченківськими днями.

Учителями української мови і літератури: Заблодською О.В., Шаровкіною Є.В., Хомяковою Н.Є. та Петушковою І.В (бібліотекар школи) проводилися найрізноманітніші заходи, які тривали упродовж цих святкових днів. Це конкурси, тематичні виставки, виготовлення стіннівок, написання творів-роздумів тощо. Програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять Тараса Шевченка. Метою всіх проведених заходів було: - донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя;

- узагальнити матеріал про життєвий і творчий шлях геніального поета України Т.Г.Шевченка;

- виховувати почуття національної свідомості, патріотизму, повагу й шанобливе ставлення до поета і митця Т.Г. Шевченка;

- прищеплювати інтерес до української літератури.

Учнями школи з нагоди відкриття Тижня української мови та літератури були виготовлені стіннівки на тему: "Незабутній Шевченко", а слова "Учітеся, брати мої,

Думайте, читайте,

І чужому навчайтесь,

Й свого не цурайтесь".

“ І мертвим, і живим, і ненародженим...” Т.Шевченко стали девізом.

У ході підготовки до Тижня учнями 5-11 класів було випущено стіннівки «Мовні цікавинки». Спільно зі шкільною бібліотекою вчителі-словесники підготували для дітей тематичну виставку «Наш Шевченко». Основним акцентом стала творчість Великого Кобзаря. У 5-7 класах проведено конкурс малюнків «Шевченкове слово очима дітей». Кращі роботи були представлені для загального огляду. У рамках Тижня в 8-9 класах проведено інтелектуальний конкурс знавців творчості «Кобзареве слово живе і донині».

Інтелектуальна гра «Мовний крос» у 5, 7 класах була цікава і захоплююча. Завдання надихали учасників на плідну працю, на досягнення поставленої мети. Захід був пізнавальним, веселим. Отже, мети досягнуто. Конкурс читців «Поетичний вінок Кобзареві» пройшов у 5-7 класах. Переможцями стали учні: Ромашек Марія, учениця 7-А класу (І місце) , Ферлій Вікторія, учениця 7-Б класу ( ІІ місце), Ісамутдінов Арсеній, учень 5 класу (ІІІ місце), за що були нагороджені грамотами. Учнями 10-11 класів були написані твори-роздуми на тему «Шевченко в моєму серці».

/Files/images/12image.jpg/Files/images/14image.jpg /Files/images/13image.jpg /Files/images/11image.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 318

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

До кого Ви звернетеся за допомогою у виборі професії

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930